Historia

Anders Perssons Handelsträdgård

Anders och Johanna Persson startade företaget år 1899. De odlade frukt, grönsaker, krukväxter och blommor i Kvarnby, uanför Malmö.

Deras dotter Olga tog så småningom över rörelsen tillsammans med sin make Bertil Muhr..

I början på 50-talet tog nästa generation vid. Carl-Anders Muhr sprudlade av idéer och företaget växte till en storproducent av nejlikor, tulpaner och andra snittblommor. Efter hand började han importera blommor från Holland och Italien under de månader av året då den svenska produktionen inte räckte till. Det blev startskottet till den importverksamhet som idag är stommen i APH.

Fjärde generationen
Med sina tre söner Johan, Christian och Fredrik strategiskt utplacerade i olika länder i Europa startade Carl-Anders 1971 APH i Holland, 1976 såddes fröet till dagens APH Svenska AB med import av snittblommor som huvudsaklig uppgift. 1978 etablerade sig APH i  Italien.. Anders och Peter gjorde debut i APH och är fortfarande företagets stöttepelare.

Ledande importör och expansion
APH blev under nittiotalet Sveriges ledande importör av snittblommor med en bred, stor och skiftande kundkrets. I slutet av nittiotalet övertogs grossistföretagen i Oxie, Västerås och Gävle. Idag ingår de i koncernen APH under namnet Blomstergrossisten som riktar sig till detaljister
Sommaren 2008 flyttade APH från lokalerna i Oxie, till en nybyggd och modern anläggning på Stenåldersgatan i Malmö.